Δράσεις 2018 – 2019

Το «Μικρό Γυρί» κάνει… οινοτουρισμό!

Τη Τρίτη 25-09-2018, οι μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν την καστροπολιτεία της Achaia Claus και περιηγήθηκαν στους υπέροχους χώρους του ιστορικότερου οινοποιείου της Ελλάδας. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα στάδια παραγωγής του κρασιού, να ξεναγηθούν στο μοναδικό Αυτοκρατορικό Κελάρι και να φωτογραφηθούν μπροστά από τα δύο μεγαλύτερα ξύλινα βαρέλια του κόσμου! Στο τέλος της ξενάγησής μας, μια στάση στην Κάβα Δανιηλίδος και μια γουλίτσα Μαυροδάφνη (έτσι, για το καλό) κρίθηκε επιβεβλημένη!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 116 Π.Μ. Αράξου!

Την Τετάρτη 7-11-2018, στο πλαίσιο των εορτασμών της Πολεμικής Αεροπορίας, τα «Ξωτικά» και τα «Χελιδόνια» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Αράξου. Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας κι έτσι καταφέραμε να δούμε εντυπωσιακά αεροσκάφη, να μπούμε σε πιλοτήριο και να μάθουμε πολλά από τα μυστικά των πιλότων μας! Λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, δε χάσαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου μας να «πιλοτάρουν» το πρώτο τους αεροσκάφος στον προσομοιωτή πτήσης!

«Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» στο θέατρο «Λιθογραφείον»!

Η πρώτη μας θεατρική εξόρμηση για τη φετινή χρονιά είναι γεγονός! Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10-12-2018, τα «Ξωτικά», τα «Χελιδόνια» και τα «Σκιουράκια» επισκέφθηκαν το θέατρο «Λιθογραφείον» προκειμένου να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας». Το έργο είναι βασισμένο στο διαχρονικό παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι και επικεντρώνεται στο πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Ήταν μία παράσταση που μας «ταξίδεψε», μας συγκίνησε και μας έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα ζωής!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Την Τετάρτη 19-12-2018, με την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα να πλησιάζει στο τέλος της, μικροί και μεγάλοι φορέσαμε τα γιορτινά μας και κινήσαμε για το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Δύο παραμύθια («Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη» και «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή»), πολύχρωμα κοστούμια, ζωγραφισμένα σκηνικά και δεκάδες κινητά ανά χείρας υποδέχτηκαν τους μικρούς ηθοποιούς επί σκηνής. Το δυνατό χειροκρότημα και το ταξίδι–αστραπή του Αϊ-Βασίλη μέχρι… το Ρίο ήταν η καλύτερη επιβράβευση της όμορφης προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Και του χρόνου!

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών! !

Την Πέμπτη 10-01-2019, το Νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε το, αγαπημένο πλέον, Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο 3 επισκέψεων που είναι προγραμματισμένες για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Στην πρώτη κατά σειρά επίσκεψή μας, τα «Ξωτικά» παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ραδιο-φωνάζοντας». Τους δόθηκε έτσι η δυνατότητα να γνωρίσουν μία από τις σημαντικότερες ανθρώπινες εφευρέσεις, αυτή του ραδιοφώνου, συλλέγοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του και την εξέλιξή του, από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας!