Απογευματινό πρόγραμμα

Το απογευματινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει

Παιχνίδι στον καταπράσινο κήπο μας
Το παιχνίδι  σε εξωτερικούς χώρους είναι πολύ σημαντικό καθώς συμβάλει στην νοητική, κοινωνική και αισθησιοκινητική ανάπτυξη των παιδιών. Προσφέρει στα παιδιά ποικιλία περιβαλλοντικών ερεθισμάτων που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία τους ,την αύξηση της φυσικής τους δραστηριότητας, την ανάπτυξη της αισθητηριακής τους επεξεργασίας, την βελτίωση των κινητικών τους δεξιοτήτων , την ρύθμιση της διέγερσης τους καθώς και την ανάπτυξη του πειραματισμού.
Οργανωμένες δραστηριότητες
Θεματικές οργανωμένες δραστηριότητες με σκοπό την κοινωνικοποίηση, τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, την ανάπτυξη της γλώσσας και της μαθηματικής σκέψης, την αγάπη για το περιβάλλον, την τέχνη, τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Όλες οι οργανωμένες δραστηριότητες πραγματοποιούνται μέσα από το παιχνίδι, αβίαστα, με κίνηση και μουσική.
Τέχνη, έκφραση-δημιουργία
Ενθαρρύνουμε τη γνωριμία με τις τέχνες και την ανάπτυξη της εικαστικής δημιουργικότητας μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές, το κουκλοθέατρο, τον καραγκιόζη, τη δραματική τέχνη, το χορό και τη μουσική. Μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια και μαθαίνοντας τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, τα παιδιά γνωρίζουν τον πολιτισμό μας, ενώ έρχονται σε επαφή και με πολιτισμούς άλλων χωρών.
Κατασκευές – Lego μηχανική κατασκευές με τουβλάκια
Μέσα από τις κατασκευές με τα πολύχρωμα, πολύπλευρα τουβλάκια τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να ασκήσουν την επιδεξιότητα τους σε κατασκευές. Τα Lego ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία , βελτιώνουν την δημιουργικότητα και αναπτύσσουν την επιμονή στα παιδιά.
Γυμναστική
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του αθλητισμού, εξοικειώνονται με το σώμα τους, αποκτούν αντίληψη του χώρου και κατακτούν τις πρώτες τους κινητικές δεξιότητες. Παράλληλα, διδάσκονται την αξία της συνεργασίας και της συλλογικότητας.( υπό την καθοδήγηση της ομάδας Playtime κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από 17:00 έως 18:00, υπεύθυνη γυμνάστρια Ράφτη Νικολία)
Γιόγκα
Η yoga είναι ένας «διασκεδαστικός τρόπος» να βιώσουν τα παιδιά στο σώμα και στο νου τους τα οφέλη της πρακτικής της, κάνοντάς τα να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες σε ένα περιβάλλον που απουσιάζει ο ανταγωνισμός. Με κύριο εργαλείο το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους, τις σκέψεις τους και να ηρεμούν. Αποκτούν δυνατό και ευλύγιστο σώμα και μαθαίνουν να αγαπούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους. (κάθε Τρίτη από 18:00 έως 19:00 υπεύθυνη Νικολέτα Οικονόμου)
Εκπαιδευτικές εκδρομές
Δίνουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να εκδράμουν συχνά εκτός σχολείου, επισκεπτόμενα μουσεία, θέατρα, εκπαιδευτικά κέντρα και χώρους γενικότερου παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Με αυτό τον τρόπο, εξοικειώνονται με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και προσεγγίζουν βιωματικά τη γνώση.
Σχολικές γιορτές
Όλες οι τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Οι γιορτές αυτές δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να απολαύσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία που αποτελεί το ανέβασμα ενός θεατρικού έργου.
Θεατρικό Παιχνίδι
Πρόκειται για μια δημιουργική και ομαδική δραστηριότητα που με βασικά της εργαλεία τόσο τη Παιδαγωγική μέσα από το Θέατρο, όσο και το Παιχνίδι, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους, ενεργοποιούν τα εκφραστικά τους μέσα, μαθαίνουν παίζοντας, αλληλεπιδρούν και αποκτούν κριτική σκέψη. Μέσα σ’ ένα παιδαγωγικό κλίμα που στηρίζεται στην ελεύθερη έκφραση, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να διαμορφώνουν ρόλους και να προσεγγίζουν τη γνώση ευχάριστα και βιωματικά, τηρώντας παράλληλα τα όρια και τους κανόνες που θέτει η ομάδα. (υπό την καθοδήγηση θεατρολόγου κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από 17:00 έως 19:00, υπεύθυνη θεατρολόγος Τράσια Έφη).
Μουσική-Μουσικοκινητική αγωγή
Η μουσική-Μουσικοκινητική αγωγή εισάγει το παιδί στην τέχνη της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, την κίνηση, τη δραματοποίηση και τα μουσικά όργανα. Απώτερος σκοπός είναι η τέχνη της μουσικής να συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, την ομαλή κοινωνικοποίησή του και, φυσικά, τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού.. (υπό την καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγού κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 16:30 έως 19:00, υπεύθυνη μουσικοπαιδαγωγός Μιχαηλίδη Σοφία).

♦ Δύο μηνιαίες συναντήσεις με την ψυχολόγο μας Κα Κατσιβαρδά.

♦ Παιδιατρικός έλεγχος μια φορά τον μήνα από την παιδίατρο μας κα. Αργυρώ Λιόλιου.

♦ Παροχή απογευματινού και βραδινού φαγητού.

♦ Μεταφορά με σχολικό.

Ωράριο λειτουργίας 15:30 έως 21:00 καθημερινά εκτός από Σάββατο και Κυριακή