Δραστηριότητες

Οργανωμένες δραστηριότητες

Θεματικές οργανωμένες δραστηριότητες με σκοπό την κοινωνικοποίηση, τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, την ανάπτυξη της γλώσσας και της μαθηματικής σκέψης, την αγάπη για το περιβάλλον, την τέχνη, τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Όλες οι οργανωμένες δραστηριότητες πραγματοποιούνται μέσα από το παιχνίδι, αβίαστα, με κίνηση και μουσική.

Ελεύθερο παιχνίδι

Τα παιδιά παίζουν στις διάφορες γωνιές της τάξης με κύβους, κουκλοθέατρο, παντομίμα, ζωγραφική, πλαστελίνη, κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια κλπ. Επίσης, στον καταπράσινο κήπο μας, κάτω από πορτοκαλιές και μανταρινιές, αναπτύσσεται η συνεργασία, η ομαδικότητα και η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από πλήθος ελεύθερων και οργανωμένων παιχνιδιών.

Τέχνη, έκφραση-δημιουργία

Ενθαρρύνουμε τη γνωριμία με τις τέχνες και την ανάπτυξη της εικαστικής δημιουργικότητας μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές, το κουκλοθέατρο, τον καραγκιόζη, τη δραματική τέχνη, το χορό και τη μουσική. Μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια και μαθαίνοντας τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, τα παιδιά γνωρίζουν τον πολιτισμό μας, ενώ έρχονται σε επαφή και με πολιτισμούς άλλων χωρών..

Τεχνολογία

Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας και τη διευκόλυνση της μάθησης, αξιοποιούνται οι σύγχρονες τεχνολογίες, όπως διαδραστικοί πίνακες και Η.Υ. με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου εκπαιδευτικού λογισμικού . Στόχος μας είναι η εξοικείωση των παιδιών με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τη σωστή αξιοποίησή τους.

Φυσική Αγωγή

Μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια και όμορφες ιστορίες ξεδιπλώνουμε τα ταλέντα των παιδιών μας και αναπτύσσουμε τις αθλητικές τους δεξιότητες. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του αθλητισμου, εξοικειώνονται με το σώμα τους, αποκτούν αντίληψη του χώρου και κατακτούν τις πρώτες τους κινητικές δεξιότητες. Παράλληλα, διδάσκονται
την αξία της συνεργασίας και της συλλογικότητας.
Υπεύθυνη: Χαριτωμένη Παπαδοπούλου

Αγγλικά

Μέσα από τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια και με τη χρήση κατάλληλου εκπαιδευτικού λογισμικού σε διαδραστικό πίνακα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την πρώτη ξένη γλώσσα από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό διευρύνει τους ορίζοντές τους και τα εισάγει στην έννοια της πολύ-πολιτισμικότητας, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχει ένα επιπλέον αποτελεσματικό εργαλείο
για μάθηση και επικοινωνία.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Δίνουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να εκδράμουν συχνά εκτός σχολείου, επισκεπτόμενα μουσεία, θέατρα, εκπαιδευτικά κέντρα και χώρους γενικότερου παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Με αυτό τον τρόπο, εξοικειώνονται με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και προσεγγίζουν βιωματικά τη γνώση.

Σχολικές γιορτές

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Οι γιορτές αυτές δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να απολαύσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία που αποτελεί το ανέβασμα
ενός θεατρικού έργου

Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού

Πρόκειται για μια δημιουργική και ομαδική δραστηριότητα που με βασικά της εργαλεία τόσο τη Παιδαγωγική μέσα από το Θέατρο, όσο και το Παιχνίδι, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους, ενεργοποιούν τα εκφραστικά τους μέσα, μαθαίνουν παίζοντας, αλληλεπιδρούν και αποκτούν κριτική σκέψη. Μέσα σ’ ένα παιδαγωγικό κλίμα που στηρίζεται στην ελεύθερη έκφραση, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να διαμορφώνουν ρόλους και να προσεγγίζουν τη γνώση ευχάριστα και βιωματικά, τηρώντας παράλληλα τα όρια και τους κανόνες που θέτει η ομάδα.
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Ανδριάνα Ταβαντζή & Έφη Τράσια.

Μουσική-Μουσικοκινητική αγωγή

Η μουσική-μουσικοκινητική αγωγή εισάγει το παιδί στην τέχνη της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, την κίνηση, τη δραματοποίηση και τα μουσικά όργανα. Απώτερος σκοπός είναι η τέχνη της μουσικής να συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, την ομαλή κοινωνικοποίησή του και, φυσικά, τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού.
Υπεύθυνες μουδικοπαιδαγωγοί: Μαριλένα Καλογεράκη & Μιχαηλίδη Σοφία.